Zoneterapi

Zoneterapi er i sin grundform en reflexterapi, der går ud på at trykpåvirke bestemte områder på føddernes over- og underside med specielle trykkombinationer. Behandlingen ses altid i en holistisk helhed omkring alle symptomer et givet problem kan give kroppen.

Det gøres ud fra teorien om, at vi alle har et fuldstændigt kort over menneskekroppens organer under vores fødder. Hver del af kroppen har et specifikt område under foden, der kaldes en reflexzone. I disse zoner kan der ved tryk forekomme ømhed. Det kan være et tegn på en ubalance i en del af kroppen, der ikke fungerer optimalt. Ved at trykke på disse ømme zoner, kan jeg som zoneterapeut stimulerer kroppens organer til selv at genoprette kroppens balance.

Jeg har valgt at fokusere på maveproblemer og stress, da det er min erfaring at disse symptomer ofte hænger sammen. Og desværre også kan forgrene sig til yderligere belastninger i kroppen som f.eks. :

  • astma og allergi
  • dårligt immunforsvar
  • fordøjelsesproblemer
  • PMS og klimakterielle problemer
  • smerter i knogler, muskler og led
  • stress søvnproblemer

Reaktionerne på behandlingen er ligeledes meget forskellige fra person til person, idet kroppens eget arbejde ligeledes udvikles individuelt.

Mange mennesker bruger i dag zoneterapi til at vedligeholde en god sundhedstilstand og derved forebygge frem for at helbrede. Andre bruger zoneterapien til at genskabe en balance i kroppen. Behandlingen planlægges efter de dele af kroppens organer, der ikke fungerer optimalt. Derfor er det på forhånd vanskeligt at sige, hvor mange behandlinger der er nødvendige for at genskabe kroppens optimale balance, da det er helt individuelt fra person til person.

Akzoma